Effektiv och Co2 neutral uppvärmning med ohmsk uppvärmning

Kom förbi Alflow och Saniflex på monter C:08, där du kan höra hur du kan optimera dina processer med hjälp av ohmsk uppvärmning. Ohmsk uppvärmning är en banbrytande teknik som erbjuder många fördelar, inklusive snabb och jämn uppvärmning, bevarande av livsmedelskvalitet, förbättrad driftseffektivitet och hållbarhet.

Ohmsk uppvärmning är extremt energieffektiv – upp till 96% av energin går till produkten. Den snabba uppvärmningen betyder att driftstemperaturen nås nästan omedelbart. Dessutom bidrar ohmsk uppvärmning till koldioxidneutral drift, förutsatt att grön el används. Detta gör ohmsk uppvärmning till ett hållbart val för företag som vill minska sin miljöpåverkan.

Förutom ohmsk uppvärmning erbjuder vi även ett brett sortiment av slangar och ventiler som säkerställer en komplett och integrerad lösning. Våra ventiler är designade för att ge exakt kontroll över flödet, medan våra slangar är robusta och flexibla, vilket gör dem idealiska för olika applikationer.

Prova nordens citron – rosenkvitten hos oss!

Välkommen till vår monter för att prova “Sparkling Quince”. En bubblig, ekologisk och alkoholfri dryck med rosenkvitten som bjuder på en syrlig, frisk och blommig karaktär, idealisk både som måltidsdryck och sällskapsdryck. Missa inte heller chansen att provsmaka vår pressade rosenkvittenjuice direkt på plats och upptäck denna unika smakupplevelse med oss!

Säker rengöring i livsmedelsproduktion

Nilfisk har lösningar för rengöring inom livsmedelsproduktion. Rengör säkert och undvik kontaminering, dammexplosioner eller brända rester som påverkar kvaliteten i produktionen. Vi har rengöringslösningar för säker hygien och ACD eller ATEX-klassade miljöer. Välkommen till Nilfisk monter

Upptäck smarta etiketter för livsmedel

På Boxes & Labels kan vi lådor och etiketter. Inte minst etiketter för livsmedelsbranschen.
Vi äger dessutom hela processen – från idé och produktion till leverans av etiketter.
Men också kundunika lösningar som integrerar informationflöden för utskrift av etiketter.
Vår drivkraft är modet att tänka nytt. Vår vision att leda framåt. Hälsa gärna på oss i
monter C:06 och upptäck morgondagens lösningar – livsmedelsförpackningar med
olika typer av smarta märkningar. Lösningar som leder till ökad effektivitet och hållbar
lönsamhet. Vi ses den 29-30 maj i Stockholm

Vår meny av affärslösningar är precis vad du behöver!

Har du funderat på hur det skulle smaka med ett nytt affärssystem? Ta dig till vår monter D:20 och utforska vårt breda meny av lösningar inom ekonomi, HR, lön och digital signering. Som grädde på moset erbjuder vi 25 % mässrabatt på första årskostnaden för alla nya kunder som besöker oss. Kan du inte komma till mässan? Oroa dig inte! Ange bara koden “Foodtech” när du kontaktar oss så får du smaka på samma förmånliga erbjudande. Njut av en smidigare vardag helt enkelt!

 

Upptäck FoodFacts: Innovativt Verktyg för Sortimentsanalys & CO2-Beräkning på Mässan!

Kom förbi FoodFacts monter vid mässans entré och testa vårt helt nya verktyg för sortimentsanalys och receptsimulering för ny produktutveckling (NPD). FoodFacts har även automatiserat beräkningen av koldioxidavtryck för alla matvaror. Under mässan har du möjlighet att få gratis CO2-estimat för upp till 3 av dina produkter.

Vilka är vi? FoodFacts är en datadriven B2B-plattform som omvandlar standard industridata till intelligent hållbarhets- och hälsodata för livsmedelsprodukter. Med våra verktyg kan återförsäljare välja bättre produkter att inkludera i sitt sortiment genom att enkelt bedöma hela sortimentet. Livsmedelsproducenter har en direkt och tydlig bedömning av hållbarhetspåverkan av sina produkter och tillgång till beslutstödjande verktyg för att agera snabbt.

Boka gärna en tid för en personlig demo av vårt verktyg här eller kom förbi spontant för en demo i vår monter.

 

Så effektiviserar Bürkert livsmedelsindustrin

Anläggningar för produktion av livsmedel måste vara effektiva, säkra och hygieniska. För att slutprodukter ska kunna produceras med genomgående hög kvalité måste produktionsanläggningen alltid kontrollera och reglera alla medier. Snabbkopplande, intelligenta processventiler är avgörande för detta. Vi på Bürkert är experter på flödesmätning. Vi har ett stort utbud av bl.a. ventiler och flödesmätare och kan skapa individuella lösningar för att effektivisera era processer vid tillverkning.

Kom och besök oss i monter D:05!

Livekök med Gustav Johansson

Gustav Johansson är en framstående vegansk matentusiast och hjärnan bakom “Jävligt Gott”, Sveriges främsta veganska matblogg. Med sitt fokus på vegansk matlagning och inspirerande recept når Gustav ut till en massiv följarskara över sociala medier. Hans inflytande sträcker sig till hundratusentals människor som inspireras att utforska den gröna kosten.

Utöver sitt digitala arbete har Gustav publicerat flera kokböcker och driver restaurangen ChouChou, som snart även kommer att öppna i Fältöversten och DN-skrapan. Hans engagemang sträcker sig också till att utbilda restaurangkök, både offentliga och privata, för att främja en övergång till en mer växtbaserad meny.

I ett spännande tillägg till hans redan imponerande arbete kommer Gustav att laga mat i ett livekök med flera kockar på dag 2. Detta kommer säkerligen att vara en händelse som inte bara hyllar hans expertis utan också ger en unik möjlighet för åskådarna att uppleva hans passion för vegansk matlagning på nära håll.

Gustav Johansson och hans banbrytande “Jävligt Gott”-plattform har påtagligt bidragit till att forma den svenska veganska matkulturen och fortsätter att vara en viktig del av dess utveckling.

 

Priset för Årets cirkulära handel 2024

Priset för Årets cirkulära handel 2024, är en utmärkelse som erkänner och belönar organisationer inom handelssektorn som framgångsrikt har integrerat hållbarhet och digital transformation i sina verksamheter.

Detta pris syftar till att uppmuntra och lyfta fram företag och initiativ som har antagit innovativa strategier för att minska sin miljöpåverkan, främja social rättvisa och skapa ekonomiskt välstånd genom digitalisering.

Vinnarna kan vara organisationer som har implementerat grön teknik för att minska koldioxidavtryck, optimerat sina leveranskedjor för att minska avfall och resursslöseri, eller skapat plattformar för rättvis handel och social inkludering.

Genom att erkänna och belöna sådana prestationer inspirerar priset andra att följa efter och driva hållbar digital transformation inom handelssektorn.

Sista dag för nominering är 10 Maj 2024 till: service@liveexpo.se

Att skicka in på mail: Namn på bidraget, Beskrivning ( max 1500 tecken), Kontaktperson- mejl samt telefon, Ditt företagsnamn.

Under minglet kommer prisutdelningen att äga rum. En biljett till minglet kostar 139 kronor exklusive moms och inkluderar två dryckesbiljetter.

 

Upplev magin på mässans mingel: Nätverkande, underhållning och prisutdelningar!

Missa inte chansen att säkra din biljett till mässminglet, där du för endast 139 kronor exklusive moms får ta del av nätverkande och underhållning, samt två dryckesbiljetter ingår i priset.

Förvänta dig en spektakulär LED-show av Act of Emotion och nervkittlande prisutdelningar, inklusive utmärkelsen för årets cirkulära handel 2024.

Som extra krydda på kvällen kommer en talangfull DJ och en saxofonist att ge dig musikalisk underhållning av högsta klass.

Missa inte chansen att vara med på denna minnesvärda och spännande händelse. Köp din biljett nu och upplev magin på mässans mingel.